Haags New Babylon krijgt Albert Heijn

Ahold heeft bijna 1000 m² gehuurd in New Babylon in Den Haag ten behoeve van een vestiging voor Albert Heijn.

Hiermee komt het totaal van huurovereenkomsten dat is afgesloten in de afgelopen twaalf maanden op bijna 27.000 m², waardoor er nog slechts beperkt ruimte beschikbaar is voor kantoorhuurders en andere dienstverleners, zoals horeca-concepten.

Recentelijk is een nieuwe huurovereenkomst gesloten met het internationale ingenieursbureau Deerns en is de huurovereenkomst van intellectueel eigendomskantoor NLO verlengd en uitgebreid. Daarnaast is bestaande huurder DE Café uitgebreid met een vestiging van Urban Café in het nieuwe bargedeelte in het Atrium.

Icon en zijn partner G&S Vastgoed zijn bezig met een herpositionering van New Babylon met een investeringsprogramma ter waarde van € 21 mln.

Ook onderdeel van Icon Real Estate's transformatie van New Babylon waren de opening van SportCity's gym van 2500 m² in juli en het nieuwe vergader- en conferentiecentrum van PropertyWorks in september. De volledige heropening van het complex heeft plaats gevonden met enkele laatste werkzaamheden voor de herpositionering die op korte termijn worden afgerond.

Icon zegt vergevorderde gesprekken te voeren met een aantal additionele kantoor- en servicegerichte huurders voor de resterende ruimten. Het diensten en -voorzieningengedeelte van het complex (het voormalige winkelcentrum) zal hiermee vrijwel volledig bezet zijn, met nog volgens Icon een handvol eenheden beschikbaar.

Bron: PropertyNL, 11-10-2019