Life en Sens gaan samen aan de slag in Laakhaven Centraal

De Belgische ontwikkelaar/investeerder Life en de Nederlandse ontwikkelaar Sens Real Estate gaan een samenwerking aan onder de naam ‘Life makes Sens.’
Het eerste project dat de partijen samen oppakken is de gebiedsontwikkeling Laakhaven Centraal, bestaande uit het door Life verworven Stationspostkantoor, the Globe en het ontwikkelingsplot, gelegen aan de Waldorpstraat in Den Haag. De ontwikkelopgave bestaat uit circa 150.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met een groot woningaanbod, die de volledige omgeving van het Hollands Spoor nieuw leven moet inblazen. De locatie ligt vlakbij de Haagse Hogeschool en Megastores Haaglanden.
Sens Real Estate is een projectontwikkelaar uit Den Haag die gespecialiseerd is in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaves. Projecten zijn onder meer de ondergrondse parkeergarage aan het Tournooiveld, kantoortransformatie Monchyplein (beiden in Den Haag) en Lego Discovery Center in Scheveningen. Gerad Schoenaker en Abdel Salemi zijn partner en het team bestaat in totaal uit 10 mensen.
Life doet al meer dan 25 jaar aan vernieuwende vastgoedontwikkeling en is naast Nederland ook actief in België, Spanje, Kaapverdië, Zuid-Afrika en Polen met een focus op residentieel – en studentenvastgoed. De onderneming uit Antwerpen is opgericht door Serge Hannecart. In januari is Toon Haverals benoemd als de nieuwe ceo, maar Hannecart blijft als bestuurder wel mede de koers bepalen. Het globale team is de laatste jaren uitgebreid tot 100 medewerkers en de omzet kwam in 2016 uit op € 120 mln.
In Enschede werkt Life aan de herontwikkeling van het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein en de Kop van de Boulevard. Hier komen voornamelijk woningen. In Maastricht heeft de onderneming een voormalige sigarenfabriek getransformeerd naar studentenhuisvesting (verkocht aan Xior) en in Vaals heeft Life 461 studentenwoningen gerealiseerd voor studenten van de universiteit van Aken (RWTH Aachen).
Met Life makes Sens bundelen deze twee bedrijven de krachten voor de ontwikkeling van grootschalige binnenstedelijke projecten in Nederland. ‘Een combinatie van lokale verankering, creativiteit, gedrevenheid en financiële draagkracht’, aldus de ontwikkelaar.
Life en Sens zetten beiden sterk in op het verbeteren van de stedelijke levenskwaliteit en op een life cycle approach voor hun ontwikkelingen. Met een focus op de grote Randstad Metropool, worden ondertussen op meerdere posities gezamenlijke stappen gezet in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Bron: PropertyNL, 22-02-18