The next level in gaming: Gramble World

Succesvolle start-up van Australisch-Britse Hagenaar: Adam Palmer

Het gaat ongelooflijk snel met Gramble Word BV. Ga maar na: in februari opgericht en in juni al twaalf medewerkers in dienst (plus vijf vacatures). Oprichter en CEO is Adam James T. Palmer. Zonder een woord Nederlands te spreken, vestigde deze Australische-Brit zich begin 2012 in Den Haag. Met grenzeloze energie werkt zijn ‘A-team’ aan de lancering van het Gramble-webplatform.

Het idee is eenvoudig, maar de uitwerking allerminst. Gramble koppelt social gaming aan goede doelen. Wereldwijd zijn er miljoenen fanatieke gamers. Een generatie die 24x7 online is. Maar goede doelen vallen doorgaans buiten hun rader. Dat verandert door charity te koppelen aan games. Van de aanschafprijs van een game of van de inzet tijdens het spel, gaat een deel naar het goede doel. Spelers kiezen zelf de bestemming. Fun en funding met één muisklik.

Adam Palmer vond loterijgigant Novamedia bereid om te participeren in Gramble World. Dat verklaart de vliegende start. Novamedia is de exploitant van een hele reeks loterijen (Postcode, Bankgiro) in Nederland, Engeland en Zweden. Het bedrijf genereert jaarlijks circa 500 miljoen euro voor goede doelen. ‘We zijn geweldig blij met Novamedia als partner,’ zegt Adam. ‘Dit bedrijf heeft enorme ervaring in charity. Daar kunnen we van profiteren.’

Beste bod van Igluu

Waarom koos Adam voor Den Haag? ‘Het is een gastvrije stad met een groeiende creatieve gemeenschap. Jonge talentvolle mensen van over de hele wereld werken hier. Onze medewerkers en spelontwerpers komen echt overal vandaan: Duitsland, Engeland, India, Venezuela, Slovenië, Canada en Nederland. Den Haag heeft een perfecte infrastructuur voor start-ups.

Om kantoorruimte te vinden, ben ik naar Steenworp gegaan. Later heb ik ook met de WFIA gesproken. Zes locaties hebben we bezocht zoals Bink36 en de Caballero Fabriek. Uiteindelijk viel de keus op het verzamelgebouw Igluu aan het Louis Couperusplein. Waarom? Igluu deed gewoon het beste aanbod als je kijkt naar prijs, ruimte, faciliteiten en ambiance.’

Lancering najaar 2012

De eigen ontwerpers van Gramble maken de games, maar ze worden ook in licentie afgenomen van externe ontwerpbureaus. Na een testfase gaat Gramble dit najaar de lucht in voor de internationale game-community. Dan moet alles technisch en organisatorisch perfect in orde zijn. De games kunnen worden gespeeld op alle online apparaten van desktop tot laptop en van smartphone tot tablet. Dat opent volgens Adam de weg naar wereldwijde online acties voor een betere wereld.

www.gramble.nl

Igluu Den Haag

Gramble World BV werkt bij Igluu Den Haag. Dit is een nog jonge specialist in ‘workspace for professionals’. In Utrecht, Den Haag en Eindhoven beschikt Igluu over sfeervolle kantoorpanden in de binnenstad. Een groot aantal m² voor werken, vergaderen en/of ontmoeten. Wie lid wordt van Igluu, kan op de drie locaties gebruik maken van alle faciliteiten zoals open werkplekken, kantoorunits, stilteplekken, vergaderruimten en coach- en loungekamers. Flexibiliteit en maatwerk zijn de standaard.

 

Igluu Den Haag

Louis Couperusplein 2

2514 HP Den Haag

www.igluu.nl